onsdag den 5. november 2014

Movemberskæg - Historien bag

 
Der hersker vidst ingen tvivl om, at jeg elsker at lege med krympeplast og da vi jo er gået ind i november måned og hermed også traditionen for movember-skæg, ja så kunne jeg altså ikke stå for lige at lave et par ørestikkers med novemberskæg. Jeg kunne ikke helt beslutte mig for, om jeg skulle lave hvid eller sort skæg, så derfor endte jeg med at lave to par. Jeg synes nu de blev meget "skægge" og hvis man har lyst, så kan de jo også kombineres med en af hver farve i hvert øre. Det kunne da se lidt fedt ud eller hvad tænker I?
 
Historien bag November-skæg
Der er faktisk to historier bag November-skæg.
Den ene er søsat af det australske velgørenhedsfænomen Movember, der siden 2003 har fået mænd til at anlægge overskæg for at gøre opmærksom på prostatakræft, men som i 2011 kom til Danmark for første gang. 
Den anden kampagne, "Ikke kun for skæg", står Kræftens Bekæmpelse i Danmark bag. Her er formålet at sætte fokus på mænd og kræft ved at få fuldskæg.
Begge kampagner begyndte den 1. november og løber godt en måned frem. Både Movember og Ikke kun for skæg opfordrer danske mænd til at deltage ved at lade sig registrere på kampagnernes respektive hjemmesider, hvor man kan oploade billeder af sit skæg og få venner, familie eller ukendte donorer til at støtte projektet med penge.
 
Grundtanken med Movember er at bruge overskægget til at påvirke mænds holdninger og handlinger i forhold til deres egen sundhed. 
Ved at anlægge et overskæg gennem november måned er du rent faktisk med til at arbejde for, at mænd i Danmark og resten af verden går mere til lægen og får hurtigere diagnosticering samt bedre behandling af deres sygdomme.
 
Indtil videre er Movember-projektet blevet en stor succes i Danmark, hvor næsten 7.000 danske mænd har registreret sig. Sammenlignet med andre lande, der er nye i Movember-sammenhæng, så ligger Danmark klart højest, hvad angår antallet af deltagende mænd.
 
Så vi kan da vidst godt være lidt stolte af vores danske mænd.
 
Du kan i øvrigt læse mere om November-skæg lige her
 

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt vild med de her øreringe Helena, du er skisme dygtig.

    SvarSlet
  2. Tusind tak kære Libbie, kan da kun sige i lige måde

    SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.