mandag den 22. juni 2015

DIY på Håndmalet porcelæn

Hvis du som jeg, synes det er lidt sjovt at sætte dit eget personlige præg på dit hvide porcelæn og samtidig gerne vil spare lidt på budgettet, så koster det ikke alverden at opgradere dit porcelæn.
 
Jeg har før vist jer lid billeder af mit håndmalede porcelæn og efter denne fremvisning, var der en del af jer der spurgte ind til om, hvordan jeg gjorde og om jeg ikke ville lave en lille vejledning.
 
Materialer:
 
Billigt porcelæn gerne fra Søstrene Grene eller Ikea
Sprit til afrensning
Porcelænstuscher, kan købes i Panduro Hobby
Ovn til hærdning
 
1) Forinden du går igang, er det vigtigt, at du spritter dit porcelæn af, så du undgår fedtpletter på dit porcelæn.
 

 
2) Herefter skal du igang med at dekorere på dit ønskede porcelæn. Hvis det er små streger som mit  projekt, så vil jeg anbefale dig at købe små porcelænstuscher, da det er meget nemmere at styre. Hvis det skal være større flader, så kan man også købe porcelænsmaling i bøtter, som skal males på med en pensel. Det kan alt sammen købes i Panduro Hobby.
 
Hvis du ikke er så sikker i din hånd, vil jeg anbefale dig, at starte med et plan stykke porcelæn evt. en tallerken, det gør det meget lettere at håndtere frem for et krus eller som nedenstående en sæbedispenser. Du kan evt. også tegne dit motiv op med en blyant, så er du sikker på, hvad der præcis skal dekoreres. Det kan nemlig godt være lidt svært at tage porcelænsfarven af, hvis du først har malet forkert. Det kan dog lade sig gøre med lidt sprit, men pas på, at du ikke tvære det ud.


 
3) Når du har dekoreret dit ønskede motiv, så skal det tørre i ca. 24 timer, hvorefter det skal hærde i en almindelig ovn, uden varmluft på ca. 130 grader i ca. 30 min.
 
4) Når det har hærdet i de ca. 30 min. tager du dit porcelæn ud af ovnen, men pas på, du ikke brænder dig, det kan være meget varmt. Når det er nedkølet er det klar til brug og det kan nu også tåle vand uden at miste farven.
 
På pakken står der, at man sagtens kan putte det i opvaskemaskinen, men dette har jeg dog ikke afprøvet, så jeg giver mig svar skyldig på, om det passer. 
 
Rigtig god fornøjelse

 
Der er flere muligheder at anvende min sæbedispenser og krus på, både i køkkenet og på badeværelset. 
Mit tidligere porcelænsmaling på fade og tallerkner
4 kommentarer:

 1. Hvor er det fint:-) dit indlæg får mig til at sidde og fundere over, om jeg kan nå i Panduro i morgen:-)
  Knus fra Karen

  SvarSlet
 2. 1000 tak for fin vejledning :) tror da som Karen herover jeg også skal se at komme i Panduro og så lige runde Søstrene Grene på vejen ;)

  SvarSlet
 3. Det ser virkelig godt ud :-)

  SvarSlet
 4. Så fin en guide. Jeg får så meget lyst til at kaste mig over det. Må prøves en dag, jeg ikke ryster for meget på hænderne.

  Kh.
  Anne-Marie

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.