fredag den 22. november 2013

At skulle acceptere sig selv, for den jeg nu engang er


Jeg har egentlig længe gået og ville lave et blogindlæg om, hvor vigtigt der er at acceptere sig selv for den man nu engang er, men hold nu fast hvor er det svært, i hvertfald for mig.
Jeg har aldrig været god til at skulle acceptere mig selv, jeg har altid følt, uanset hvor gode karakter jeg så har fået i skolen, eller ros for det jeg har præsteret, at det aldrig var godt nok. Hvis jeg tænker efter, tror jeg, at jeg har det fra min far. Uanset hvor meget han lavede eller gjorde for andre mennesker, skulle han altid lige gøre lidt ekstra for at føle, at det nu var godt nok, det han havde formået at præstere.
 
Jeg er da blevet bedre med årerne til at skulle accepter mig selv, at det jeg laver og gør er godt nok, uanset hvor høj eller lav karakter jeg har fået i skolen, eller mange eller få feedbacks på det jeg har lavet. Jeg har med tiden lært, at jeg jo skal leve med mig selv resten af livet. Hvis jeg skal gå rundt i en konstant usikkerhed på mig selv, at det jeg laver ikke er godt nok, ja så bliver det da et helvede at skulle leve de næste forhåbentlig mange år. Det vil samtidig også blive rigtig surt, hvis jeg konstant skal gå og være ked af det og utilfreds med den måde, jeg ser ud, eller den måde jeg er på. Nogle ting kan jeg bare ikke ændre, og det hele bliver altså også en smule nemmere, hvis jeg så bare lærer at acceptere, at det er sådan tingene er.
Jeg har altid tænkt meget over, hvad andre synes om mig. Andres meninger har altid talt mere end mine egne, og det er egentlig ikke noget, jeg har tænkt en masse over, for sådan har det bare altid været. Når jeg tænker så meget på, hvad andre synes om mig, så tror jeg i bund og grund det handler om, at jeg er så usikker på sig selv. Men er  der nogen grund til det?
Jeg skal lære at stole på mig selv og tro på, at det jeg faktisk gør og laver er godt nok, uanset om andre så har en anden mening. Det ville jo også være ret kedeligt, hvis vi alle gik rundt og var ens. Der skal jo være plads til forskelligheder ellers ville verden da være kedelig at leve i. Ikke sandt?
Som min kloge mor plejer at sige: "Helena, det handler om at stole på dig  selv og acceptere dig selv for den du er, på den måde mærke du også, at du er god nok uanset hvad andre synes."
Jeg vil derfor fremover huske, at acceptér mig selv, stole på at det jeg gør, er det rigtige, glem bekymringerne og lev livet.

Med disse ord, vil jeg ønske jer alle en rigtig dejlig weekend.

9 kommentarer:

 1. Kloge ord - og meget genkendelig problematik for mig.
  Jeg har også, i mange år, gemt mig bag gode karakterer osv., fordi jeg da klart kunne måle, om jeg var god nok - og det var jeg. Det er langt sværere, når det kommer til ting, der kan diskuteres. Som "hvordan ser jeg ud", "er min tegning flot nok", er jeg sød nok, sjov nok, god nok? Ja, du kender nok det hele selv..

  Jeg får lige lyst til at rose dig for, at du trods alt sælger ud af dine tegninger. Jeg har selv fået forespørgsler på det samme, men jeg har endnu ikke haft mod på at slå til. Jeg er bange for at sælge dem eller lave dem på bestilling, hvis nu de ikke bliver helt, som "kunden" havde forestillet sig. Det samme med mine hæklede tæpper eller flettede tasker. Jeg synes, du er sej - selvom jeg ved, at det stadig er svært for dig <3

  SvarSlet
 2. Sikke et tankevækkende indlæg. jeg kan (desværre) genkende rigtig meget af det fra mig selv fra da jeg var barn. Men det er jo helt rigtig at man skal acceptere sig selv som man er i hvert fald når det kommer til de ting, der ikke kan ændres.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 3. Mange tak for din varme hilsen Christina.
  Ja, jeg tror desværre der er mange der kan nikke genkendende til netop det at skulle acceptere sig selv. Især i det samfund vi lever i i dag, hvor der lægges et større pres på omgivelsernes forventninger til en, hvor både uddannelse, karrierer, det at være mor, kone, husmor mm. skal indfries. Jeg tror som sagt bare, at man skal lære at leve i nuet og acceptere at man er god nok, som man nu engang er.

  Du ønskes en rigtig dejlig weekend.

  SvarSlet
 4. Endnu engang tak for din søde hilsen Krokodullen.

  Når jeg får forespørgelser på mine tegninger, så er det som regel på nogle af de tegninger, jeg allerede har tegnet.
  Jeg har jo efterhånden lavet en del, så det gør det lidt lettere for folk at vælge lige netop det motiv, de ønsker. Jeg har også fået lidt bestillinger, hvor folk ønskede, at jeg skulle skrive deres barns navn nedenunder, fordi det skulle hænge på barnets værelse.
  På den måde ved folk jo, hvad de får, og jeg bliver derfor ikke nervøs for, at de ikke kan lide det.

  Det er faktisk mest, når. Jeg får forespørgelser på spicifikke farver på mine grafiske puder, at jeg godt kan blive lidt nervøs for, om de nu kan lide min sammensætning af farvekombinationer, men som regel plejer folk at tage rigtig godt imod det, så det er rart.
  Jeg har så sent lige lavet hele tre puder til en kvinde, som ønskede i de blålige farvenuancher. Der kunne jeg godt mærke, at jeg var lidt spændt på hendes reaktion, men de blev heldigvis taget rigtig godt imod, så det var heldigt, for det havde kostet mig en del timer at lave.

  Du ønskes også en rigtig dejlig weekend søde.

  SvarSlet
 5. Hej Helena. Et dejligt og tankevækkende indlæg, som jeg tror vi er mange der kan nikke genkendende til... Jeg er en halvgammel høne på 45, og jeg bøvler stadig med det der skide selvværd... For det er det det handler om, vi har huller i selvværdet... Selvværd kan ikke sammenlignes med selvtillid, det gør folk ofte, men det er altså 2 vidt forskellige sindstilstande... Selvværd handler om at hvile i sig selv, at vide, jeg er sku go nok som jeg er, og jeg skal intet bevise....Du er en modig og dygtig ung kvinde Helena, du bøvler med en sygdom, som er en vigtig del af dig, og mit indtryk er helt klart, at du er nået sindsyg langt med dit selvværd. Og du skal blive med med at kæmpe, for mit indtryk er, at du en kvinde der har så meget at give, og du modtager også rigtig mange gode energier, fra dit netværk... Og dine tegninger er alle pengene værd, og du har inspireret min datter, der er et ungt menneske med særlige behov, til at turde kaste sig over grafiske tegninger, på hendes helt egen måde, og med stor succes. Da jeg modtog hafferlaffen og fik den op på min væg, gik min datter omgående igang, til stor glæde for os alle, for vi nyder hendes streger... Og tak for det Helena... Jeg har længe villet skrive det til dig, og nu skulle det være i forbindelse med dit fine indlæg. Rigtig go weekend herfra. :0)

  SvarSlet
 6. Dine tanker minder forfærdelig meget om mine. Så jeg ved alt for godt hvad du kæmper med.
  Jeg er lige nu selv i gang med at arbejde med at blive glad for mig selv. Og finde mig selv efter mange års sygdom.
  Men selvom det kan være en kamp, så tror jeg det er kampen værd. Så god kamp til dig ;)

  SvarSlet
 7. Kære Heidi.
  Hold fast hvor rørte det mig dybt at læse din kommentar, det varmede så meget.
  Hvor er det rart at høre, at jeg har kunne inspirere din datter til at komme igang med at tegne, det betyder virkelig meget, det gør det i hvertfald for mig, at have noget at fordybe sig med, især hvis man samtidig har en masse andre ting at kæmpe med.
  Endnu engang tak for din varme hilsen, det betød rigtig meget.

  SvarSlet
 8. Tror at det for de fleste af os er en livslang følgesvend at arbejde og acceptere sig selv i forskellige faser.
  God weekend
  P.S. Jeg syntes det er ok at låne billeder af hinanden, men syntes også at det er god stil lige at nævne hvor man har taget det.

  SvarSlet
 9. Selvfølgelig nola det skal jeg nok huske til en anden gang.

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.