mandag den 28. oktober 2013

Sommetider kan det være svært at få puslespillet til at passe

Som overskriften indikerer, så synes jeg sommetider, at det kan være svært at få puslespillet til at passe i forhold til, alt det jeg gerne vil nå og de gøremål, som jo skal passes og gøres i det daglige. Alt dette har på det seneste fået mig til at tænke lidt over, hvad det egentlig er, jeg gerne vil med mit liv.
Pt sidder jeg lige nu med endnu en eksamen, nemlig pædagogikeksamen, som er den sidste inden det for alvor går løs med selve bachelorprojektet. Jeg ved godt, det måske er lidt sent, men jeg er kommet til et punkt i mit liv, hvor jeg er blevet meget i tvivl om, det egentlig er pædagog, jeg gerne vil være. Den kloge og fornuftige side af mig siger, Ja, selvfølgelig er det det Helena. Du elsker jo at være sammen med børn og unge mennesker, sætte projekter igang sammen med dem, bidrage til at de får en god hverdag med leg og læring og ikke mindst være med til at kunne give dem en god barn- og ungdom.
Men hvad er det så lige pludselig der får mig til at tvivle på, om det nu er det rigtige valg af uddannelse? De seneste par uger har tanken og lysten til at skulle udvikle min kreative side været mere i fokus frem for min udannelse, og det har derfor har givet mig en masse spørgsmål om, hvorvidt det er det her, jeg nu i bund og grund vil. Selvfølgelig stopper jeg ikke min udannelse her i sidste øjeblik, mangler jo kun 3 måneder, men tanken om at søge andre veje vil nu ligge og dulme i baghovedet, imens jeg færdiggøre de sidste eksmaner. Hvad det hele ender med, ved jeg dog ikke, det vil kun tiden vise.
 
Imens jeg har gjort  mig alle disse tanker, har jeg siddet og tegnet to puslespilstegninger. Den første er et symbol på det indre kaos der lige nu er oppe i mit hoved, som jeg ikke kan få til at passe. Den anden tegning er min fremtid, hvor jeg forhåbentlig har fået brikkerne til at passe. Om det så er pædagog eller noget helt tredje vides som sagt ikke. Men det vigtigste er vel egentlig også bare, at jeg har det godt, med det jeg laver og trives i min hverdag.  
 
Er der nogle af jer der kender til denne følelse eller har været på sådan et stadie i jeres liv?
 


9 kommentarer:

 1. Hej Helena. Måske det er hele usikkerheden omkring hvordan dit liv former sig efter du ikke længere er i de faste rammer som studiet giver dig. Der venter et stort ansvar, når du får et job. Og det er jo også usikkert hvornår der er et job til dig. Virkelig mange er løbende i tvivl om, om det var den rigtige uddannelse, og om det er det rigtige job. Men da det ikke sådan lige er til at skifte, så bliver det i én eller anden grad et livsvilkår. Jeg ønsker dig held og lykke med den sidste del af studiet - og fremtiden, hvad end den så bringer :) R

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej R.
   Ja det har du nok ret i. Den tvivl om hvad jeg nu skal her efter at have læst i så mange år sætter mig lidt i en usikker situation omkring fremtiden, hvilket jeg virkelig ikke bryder mig om, især fordi jobbene jo ikke ligefrem hænger på træerne. Desværre.
   Men mon ik jeg nok finder ud af, hvad og hvor jeg ender;-)

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå dine tanker, og jeg har dem også selv. Jeg tror det er en blanding af, at jeg nu har læst i så mange mange år. Det er svært at blive ved med at holde motivationen oppe. Samtidig er det nok også fordi det skræmmer mig lidt, at jeg nu er ved at være på det sidste skridt, og lige om lidt er min beslutning ført ud i livet. Point of no return.
  Jeg tror, at når man først er færdig og kommer ud i det virkelige liv, så bliver det nemmere at "leve med" ens beslutning. Hvis det så alligevel er at man indser det var forkert, så er livet jo langt nok til, at man kan gøre det om senere :-)

  Held og lykke med eksamen!

  SvarSlet
 3. Ja, jeg tror du har ret i, at det nok har noget at gøre med, at man nu har læst i så mange år, og så kan det måske være svært at skulle til at finde ud af, hvad man så skal. Især nu når det er så svært at finde et job, skal man så påbegynde endnu en uddannelse eller?????

  Håber da også på, at når jeg først er kommet ud i det virkelige liv, at jeg såfinder den rette hylde.

  Tak for lykønskningen tileksamen, håber det kommer til at gå nogenlunde.

  SvarSlet
 4. Årh, det kender jeg godt! Jeg tænker, om det måske kan være nu, hvor du sidder og skriver opgave og skal til alle de eksaminer, at du bliver i tvivl - netop fordi det ikke er dét, du har lyst til at beskæftige dig med fremover. Ikke alt det skriftlige. Men det at være pædagog er jo heldigvis så meget andet. Alt efter, hvad man vælger at arbejde indenfor, kan det indeholde mere eller mindre af de kreative aspekt, som du savner. Der findes jo f.eks også psykiatriske afdelinger, hvor der er ansat pædagoger KUN til det kreative, der er institutioner som gør det samme. Man kan være assistent eller måske underviser på en kreativ skole, en kunstskole osv. osv. Jeg tror, der er masser af muligheder for at udfolde dig kreativt inden for pædagogfaget, og at det måske "bare" er alt det skriftige og praktiske, der får dig til at tvivle lige nu. Men måske er jeg helt forkert på den :-) Det KAN også være, at det faktisk er noget andet du vil. Blev bare lidt nødt til at dele mine tanker :-)

  Knus

  SvarSlet
 5. Åh ja, man kan komme i tvivl...
  Jeg kan godt genkende det.
  Netop nu FULD-NYDER jeg den skønne barsel.
  Folkeskolen er under kæmpe forandring, så jeg tænker meget i om jeg mon skal være dele af det "puslespil" maaaange år eller hvad jeg så skal...
  Store tanker er det hvert fald!
  Flotte illustrationer.
  Kh Jonna

  SvarSlet

 6. Hej Jonna.
  Jeg Kan også godt forstå din tvivl og frustration om det, du vender tilbage til efter barsel. Jeg tror, at den nye folkeskolereform kommer til at ligne nogen hen af en heldagsskole, hvilket jeg synes er rigtigærgerligt, da jeg ser, at mange børn simpelthen også har brug for den frie leg. Jeg ved godt, at der selvfølgelig også bliver tid til det i form at tilrettelagt ture og sådan, men tror nu alligevel at det slet ikke bliver det samme.
  Og hvad med os pædagoger, hvor havner vi henne i dette PUSLESPIL? For mig at se virker det meget uvist det hele, så ja, jeg kan også sagtens forstå din frustration.

  SvarSlet
 7. Krokodullen du har sikkert ret, det er nok fordi, at jeg pt sidder med den ene opgave efter den anden, så det hele kan godt føles lidt uoverskueligt.
  Men ja du har ret i, at der er flere veje at gå som pædagog, det største bliver jo nok bare, at finde et job. De hænger jo ikke ligefrem på træerne.

  SvarSlet
 8. Åh ja jeg kender det også alt for godt. Jeg har først nu fået fast job som pædagog, og jeg blev altså færdig uddannet i 2010. Har mange gange tænkt på om der var en mening med at jeg ikke kunne finde noget fast... overvejelser om det var en ny uddannelse jeg skulle igang med. Synes du rammer plet med puslespils illustrationen.

  Held og lykke med færdiggørelsen af uddannelsen.
  Kh. Anja

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.