onsdag den 1. maj 2013

Sådan startede jeg med at tegne/DIY

Der er efterhånden flere af jer samt mine venner, som har spurgt mig, hvordan jeg startede med at tegne alle disse grafiske tegninger, som jeg efterhånden har fået tegnet en del af.
Det startede faktisk bare helt enkelt med lidt inspiration fra Trines DIY, og i de seneste år har jeg simpelthen bare udfordret mig selv mere og mere med forskellige mønstre primært i dyremotiver.

Når jeg påbegynder en tegning, starter jeg for det meste med at tegne selve omridset af motivet op med en blyant, så det i tilfælde af fejl kan viskes ud. Derefter tegner jeg omridset af figuren op med en tyk sort tusch, på den måde får man nemlig selve ens hovedmotiv til at fremtræde på tegningen og ikke selve de enkelte småmønstre, som jeg efterfølgende fylder motivets krop ud med. På nogle af mine tegninger vælger jeg efterfølgende, at fylde ud med endnu flere mønstre rundt om selve motivet, mens andre lader jeg bare motivet være i sin enkelthed.

Der kræves såmendt ikke den helt store pengepung i forhold til materialeudgifter. Jeg bruger blot sorte tuscher i forskellige tykkelser, akvaralblyanter også i forskellige størrelser, så jeg på den måde kan lægge skygger indeni mønstrene, hvilket jeg synes giver et super fedt look, viskelæder, akvarelpapir, blyantspidser og sidst men ikke mindst lineal. Så det er som sagt lige til at overkomme, når man som jeg er på SU.
 
 
Her kan I se det nyeste skud på skamlen, hvor jeg har valgt en søhest som frontmotiv og derudover er der diverse grafiske mønstre i baggrunden.
 
 Og denne her hvor jeg blot har valgt forskellige mønstre uden et disideret frontmotiv.
 
 På de næste to billeder kan I se, hvordan jeg startede på at tegne mine grafiske tegninger. 

 

Her kan du se et lille udvalg af tuscher og blyanter, som jeg anvender. Jeg køber det bl.a. i Søstrene Grene og Bog og Ide.

 
 
Håber du kunne bruge min DIY til at komme igang med at tegne grafiske mønstre. Jeg vil samtidig blive rigtig glad, hvis du linker til min DIY i tilfælde af, at du bruger den.
 
Har du lyst til at se de andre grafiske tegninger, som jeg har tegnet i årernes løb, så klik lige her
 
 
 


13 kommentarer:

 1. Jeg er vild med dine tegninger.

  SvarSlet
 2. Det er spændende at se, og sjovt, hvordan dine tegninger har udviklet sig, siden du startede - selvom de selvfølgelig også da var flotte :-)

  Jeg er vild med søhesten :-)

  SvarSlet
 3. Mange tak søde. Ja jeg synes også det er sjovt at se, hvordan jeg har udviklet mig igennem tidens løb. Lidt ligesom ens sygdom, og heldigvis er det da kun i den positive retning.

  SvarSlet
 4. De er altså bare fantastiske dine tegninger... Og hver dag glædes jeg over hafferlaffen som jeg har fået sat i en flot ramme... Lige ved siden af billedet har jeg monteret et par sommerfugle wallstickers. De passer superflot til billedet, og det ser ud som om haffelaffe er ved at løbe efter dem... :0)

  SvarSlet
 5. Det er nogle meget stærke tegninger. Tak for dine anvisninger, men jeg tror simpelthen ikke, jeg ville have tålmodighed til at lave dem!

  SvarSlet
 6. Heidi hvor er jeg bare glad for, at du er glad for Hafferlaffel-tegningen. Hvis du vil kunne jeg enormt godt tænke mig et billede af, hvordan tegningen tager sig ud ved siden af wallstickerserne, måske du kan sende det pr mail;-) mvh helena

  SvarSlet
 7. Hej Helene, jeg ser først dit svar nu, men det arbejder jeg da lige på at få skippet afsted til dig en af dagene... :0)

  SvarSlet
 8. Og så vil jeg da lige nævne, at min datter med særlige behov, som selv har stor glæde i at tegne, netop på grund af din tegning blev inspireret til at forsøge sig ud i kunsten med grafiske tegninger... det kan slet ikke måle sig med dine, og så alligevel, fordi de selvfølgelig bliver lige med hendes hånd, er de jo noget særligt. Hun har tegnet et par supersøde tegninger til familien, og endda også et bestillingsarbejde... Så tusind tak for din inspiration... :0)

  SvarSlet
 9. Århus Heidi hvor varmer det i mit hjerte, at din. Datter netop også har fået inspiration til at tegne, det at kunne være med til at motivere andre til at komme igang kan give så meget for mig, og det er jo netop også derfor jeg har lavet denne blog, for at vise og inspirere andre.

  SvarSlet
 10. Der skulle selvfølgelig ik have stået Århus men åhhhhh

  SvarSlet
 11. Jeg syntes simpelthen at alt hvad du røre ved er så smukt og gennemført og jeg lader mig altid inspirerer af dine ting... Mit spørgsmål, hvad betyder DIY

  SvarSlet
 12. Mange tak Karina. DIY står for guide/vejledning.

  SvarSlet
 13. Sand kunst! Wow, hvor er du dog fantastisk talentfuld!

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.