fredag den 17. april 2020

Hendes Majestæt Dronning Margrethe i perler DIY

Hendes Majestæt Dronning Margrethe i Hamaperler
Vi kan vidst roligt sige, at det ikke er hvert år at Hendes Majestæt Dronning Margrethe fylder 80 år, ja det sker vel kun en gang. En lidt anderledes måde Dronningen i år har været nødsaget til at fejre hendes fødselsdag på grund af denne Hr Corona, som efterhånden de sidste par uger har haft bragt os danskere sammen, men hver for sig.
Jeg har de seneste par uger været hjemsendt fra arbejdet på museet og har derfor også haft mulighed for at være ekstra kreativ, hvilket jeg heldigvis har nyt, selvom jeg gerne indrømmer, at jeg SAVNER mit arbejde mine kollegaer og ikke mindst en mere fast dagligdag. Men det lysner heldigvis og vi kan forhåbentlig nu kun se fremad.

Ingen 80 års fødselsdag uden en ægte dronning Margrethe i perler
Sent onsdag aften, altså aftenen før dronningen fødselsdag slog det mig, at jeg da måtte lave min version af dronningen i perler.
Jeg ved godt, at Anja også har lavet en tidligere, men hendes er noget mindre og med et helt anderledes udtryk end min og samtidig ville jeg gerne have, at hun skulle være lidt større så jeg bl.a. kunne få det grå farvespil lavet i hendes hår sammen med kronen.
Ligeledes valgte jeg, at lave en fod til hende således hun også selv kan stå.

I skal selvfølgelig ikke snydes for et mønstre på hende og jeg tænker, det kunne være sjovt at se jeres bud på hende evt. med en anden farve på kjolen.
Mønstre med vejledning ser i nederst i dette indlæg.

En kongeblå crepepapirsblomst blev også lavet til anledningen, en helt ny kreahobby, som jeg nok skal love jer at fortælle mere om. 
En fin lille blomsterkrans tegnet i hånden med dronningens yndlingsblomster Marguerit, hvor hendes navn Dronning Margrethe er blevet skrevet på. Se blot her.

Smukkere forårsdag kunne man næsten ikke ønske sig at fejre dronningen på, men det er jo heller ikke hvert år man fylder 80 år.
 

DIY Hendes Majestæt  Dronnin Margrethe i perler





Jeg vil blive utrolig taknemmelig for, hvis du vil vise dit resultat af min dronning enten ved tag @helenasolskin på instagram eller også dele det på min side på facebook Helenas kreative verden

På forhånd tak.

Du skal bruge:
Perleplader i midi 2 stk. til selve dronningen 1 stk. til bunden
Hamaperler i farverne: lyserød 48, sort 18, hvid 01, lys grå 70, mørkegrå 71, mørkeblå 08, lyseblå 46, blå 09, solgul 03, orange 04, rød 05 hudfarve 26, grå 17,
Bagepapir
Strygejern
Tyk bog til pres

                                                         Fremgangsmåde
Dronningen
1) Start med at samle perlepladerne  til dronningen og udfyld mønstret, se mønstret nederst.
2) Stryg med svag varme, således du ikke får smeltet perlerne for meget. Det er desuden vigtigt at stryge på begge sider, så figurerne holder bedre.
3) Når du har strøget motivet skal du ligge det i pres, således den ikke bøjer op når den er kold.

 Bunden
1) Følg mønstret til bunden og stryg den på begge sider, læg den i pres.
2) Imens kan du evt. lave et håndskrevet skilt som du kan sætte fast imellem hendes hænder.
3) Efter et par min. kan du nu sætte dronningens fod fast i bundens hul i midten og hun kan nu stå og byde dine gæster velkommen i enteen.

Det kunne være lidt sjovt at se netop jeres bud på hende evt. med en grøn, rød eller gul kjole på.

Rigtig god fornøjelse 
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.