onsdag den 3. juni 2015

DIY vægur

Sommetider behøver det altså ikke koste den halve bondegård at få sig et nyt ur til væggen, især ikke hvis man kaster sig ud i sit eget DIY-projekt. Mit ur i soveværelset var gået i stykker og derfor tænkte jeg, at jeg hellere selv ville kaste mig ud i at lave et nyt ur, frem for at købe et. For under 100,- kr fik jeg lavet et helt nyt vægur, som jeg selv blev veldig tilfreds med og det bedste af det hele er, at jeg med 100% sikkerhed ved, at jeg er den eneste der ejer sådan et ur.
 
For at lave et vægur skal du bruge:
 
 • Tyk papplade fås eks i Panduro Hobby, Jem og fix eller Silvan¨
 • Pensel
 • Blyant
 • Saks
 • Lille syl på 1 cm til at lave hullet i midten med
 • Urskive samt urværk, kan bl.a. købes i Panduro Hobby
 • Decoupagelak
 • Eget valg af billede eller andet dekorationspapir. Jeg har her brugt min egen kronhjortetegning, kan købes af mig. 
 • Evt. maling til zink, hvis du ønsker en anden farve på dine visere.


1) Start med at mål din papplade op. Jeg har valgt målene 30 x 30 cm, da jeg synes det giver en fin størrelse til mit kronhjortebillede.
 
2) Herefter skal du måle dit ønskede billede/papir op i samme størrelse som pappladen og lime/lakere det fast på pladen, hvis du ønsker tal på, kan du evt. selv male dem, men ellers ved jeg, at der findes forskellige små tal-klistermærker i både Panduro Hobby og på Creativ Company`s hjemmeside.
 
3) Når du har lakeret det to til tre gange skal det tørre i et godt stykke tid og herefter kan du lave hullet til urskiven. Hullet finder du ved, at finde midten af din plade, så er du sikker på, at det kommer til at sidde præcist i midten.

 
Mit valgte urværk var fra starten med sølv-visere, hvilket jeg synes var lidt svært at se her på det sort/hvide billede. Jeg valgte derfor at male mine visere med kobbermaling beregnet til zink, hvis du bare bruger almindelig akrylmaling, så kan malingen nemlig kradses af.

 
4) Til sidst er det bare at sætte urværket fast på bagsiden af din dekorerede papplade og herefter sætte viserne fast. Der er som regel en vejledning til, hvordan viserne skal monteres, så de sidder i den rigtige rækkefølge. Til sidst limer jeg lige urværket fast på bagsiden af pappet, så det sidder fast.
 
Vupti et styk vægur til under 100,- er nu klar til at blive hængt op.
 
Her kan I lige se forskellen fra viserne var i sølv og til de kobberfarvede.
 4 kommentarer:

 1. Det er blevet super flot... Vi har også et hjemmelavet ur hængende... Det er i køkkenet.... Det er et maleri som den store af pigerne har lavet fra nogle år siden :-)

  SvarSlet
 2. Hvor er det blevet lækkert og stilrent :-) Kan godt forstå du er glad for resultatet...

  SvarSlet
 3. Super fedt! Især at du har malet viserne - det tror jeg ikke jeg har set andre gøre ;)

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.