tirsdag den 4. februar 2014

Patchworksengetæppe, nok mit største patchworkprojekt til dato

Så fik jeg langt om længe syet mit patchworksengetæppe færdig, og jeg må nok erkende, at det har været længe undervejs, rundt regnet et år. Bare rolig, selvfølgelig har jeg ikke syet på det uafbrudt. Nej, faktisk har selve forsiden været færdig for længe siden, men det har først været nu her, at jeg har fået taget mig sammen til at få købt de sidste mange meters stof til bagsiden. Selve sammensyningen af for- og bagside har ikke taget så lang tid, men alle de enkelte trekanter til forsiden har taget en del timer og alene det at finde ud af, hvordan trekanterne skulle syes sammen, har også kostet mig mange timer. Som I måske allerede kan fornemme, har jeg valgt at der skulle være et mønster i trekanterne, men jeg havde dog forinden gjort mig mange overvejelser om, jeg skulle lade trekanterne ligge tilfældigt eller ligge det op i et mønster, som resultatet til sidst så endeligt blev.
Jeg er nu godt tilfreds med det endelig valg, men som sagt, så har jeg også gjort mig mange nøje overvejelser.
Jeg er jo ret vild med de grå/hvide farver hvilket også afspejler sig i resten af min bolig. Overvejer lidt at lægge nogle af mine broderede puder med savannahdyr på, tror det vil komme til at se meget pænt ud hertil.
 
Fakta om sengetæppet:
Inspirationen til tæppet kommer både fra mine egne puder med grafiske tern, Fermlivings sengetæppe og Stof2000 som for noget tid siden havde et lignende dog i andre farver i deres idekatalog. Selve tæppet måler 260 cm x 300 cm, så I kan nok godt regne ud, at der er brugt mange meter stof. Bagsiden er syet sammen af to stykker, da jeg ikke kunne få et stort nok stykke stof som var over 260 cm bredt. Desuden er for- og bagsiden  syet sammen langs kanterne samt med små stikninger i trekanternes sammensyninger, så tæppet på den måde holder sammen. Farvervalget består af 4 farver sort, hvid, mørkegrå og lysegrå og det er alt sammen købt i Stof2000 i Århus. Jeg kan desuden varmt anbefale jer at handle derinde. Jeg har i hvert fald altid fået en utrolig sød og venlig betjening.
 
 
 
 
 
 
 
Har I også et sengetæppe og måske endda også taget udfordringen op med at få syet det selv?
I må meget gerne linke til jeres, hvis det er hjemmelavet, det kunne nemlig være spændende at se, hvordan jeres ser ud og måske også for mine læsere.
6 kommentarer:

 1. Hvor er det flot Helena :) jeg synes også de er meget søde og serviceminded i stof2000 Århus (nåede nemlig lige forbi i sidste uge ;)) kh Pia

  SvarSlet
 2. Wow hvor er det blevet flot!!!! Jeg har også lavet det tæppe men mit blev aldrig særlig godt. Mine trekanter blev skæve ved ikke om det var mine manglende erfaringer med patchwork eller jeg bare er en klovn til at sy, men lige så flot som dit blev det ihvertfald ikke ;) Flot arbejde!!

  SvarSlet
 3. Wauw, det er virkelig, virkelig flot!!

  SvarSlet
 4. Wow det er vildt flot Helena! Det kan du sørme godt være stolt over - sikke et arbejde!

  SvarSlet
 5. Tusind tak for jeres søde kommentarer allesammen, og ja Pia de er nemlig super søde hernede i Stof2000 i Århus.

  SvarSlet
 6. Hold da op, hvor er det flot!! Kan godt se at det må have været et kæmpearbejde.

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.