onsdag den 1. januar 2014

Nytåret 2014 og lidt om at skulle spise ude i andre sammenhænge

En hel ubeskrivelig dejlig nytårsaften havde jeg i går sammen med en flok gamle folkeskoleveninder + deres kærester.  Vi var i alt 11 mennesker inkl. tre mindre børn, hvilket kun gjorde aftenen endnu sjovere. De kom i hvertfald med en masse festlige indslag. Jeg fik da også lige afprøvet mine pædagogiske evner, bl.a. fik jeg sunget samtlige børnesange for en pigerne på 18 måneder, hvilket var i høj kurs for hele selvskabet.
 
Det var som sagt sådan en hyggelig aften med alt hvad det indebærer af god mad, drikkelse og ikke mindst et godt selvskab, så hvad mere kan man så lige ønske sig.
Maden var der vidst heller ikke nogen finger at sætte på. Det var min venindes kæreste som havde stået for det meste på nær kransekagen, som undtagelsesvis var købt.
 
Menuen bestod af:
Velkomstdrinks
Forret: Ovnbagt laks med hjemmebagt brød og salat
Hovedret: Oksemørbrad, små ovnbagte pedicure kartofler, granatæblesalat, ovnbagte rodfrugter og en cognacsovs, hvor vi efterfølgende fandt ud af, at der var blevet anvendt en cognac til over 460,- De kunne derfor bedre forstå, hvorfor sovsen var så god.
Dessert: Hjemmelavet vaniljeis med chokoladestykker og dertil hindbærsovs og en kæmpe stor portion frugtsalat.
Kl. 24:00: Blev der serveret kransekage og champagne.
Der var også købt ind til sandwich til natmad, men folk var så mætte, at det kunne vi slet ikke spise.
 
Der er tit mange der spørger mig, hvordan jeg klarer mig igennem sådan en aften, når nu jeg har så svært ved at spise. Heldigvis er mine folkeskoleveninder meget søde og forstående, og de har jo kendt til min situation lige siden min spiseforstyrrelse startede. De er derfor altid så søde at tage hensyn til mig sådan en aften, så de laver altid en god stor portion salat og har altid indkøbt masser af frugt, fordi de ved, at det er det jeg føler mig tryg ved at spise, når jeg er ude iblandt andre.
Jeg kan godt indtage lidt alkohol sådan en aften, men jeg kan nu også sagtens hygge mig uden alkohol og samtidig så ved jeg også godt, at jeg jo heller ikke kan tåle for meget, fordi jeg jo ikke er så stor.
 
Nytårsdressed bestod i år af en lang marineblåkjole med min tilhørende hjemmesyede habitjakke samt egne kreationer af smykker, som i kan se lidt billeder af nederst i indlægget.
 
Håber også I havde en dejlig aften og er klar til endnu et år med alt hvad det indebærer af glæde, hygge, udfordringer og samvær med de mennesker, som I holder af.
 
Rigtig godt nytår.

Selv de mindste var vilde med sovsen

 
 Mine hjemmelavede smykker

 
10 kommentarer:

 1. Du er så dejlig positiv! Holder du en stabil vægt? Du ser om muligt tyndere ud end du plejer... Rigtig godt nytår!

  SvarSlet
 2. Mange tak, ja jeg prøver da at holde en nogenlunde vægt, men det er en hård kamp.

  SvarSlet
 3. Den er altså bare så fin, den blå habitjakke, du har fået syet dig. Farven klæder dig :-) Og dejligt med lidt indblik i, hvordan du klarer dig ude i forhold til mad :-)

  Knus og tanker.

  SvarSlet
 4. Rigtig godt nytår - dejlige billeder. Det lyder som om I har haft en hyggelig aften. Dejligt at dine venner tager hensyn. Dine smykker er rigtig flotte.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 5. Mange tak Christina.
  Ja det er bare så dejligt at mine veninder er så søde og forstående, det betyder virkelig meget.
  Håber også du havde en dejlig aften.

  SvarSlet
 6. Godt nytår til dig og dine, flotte ting du laver :o)

  SvarSlet
 7. Drømmer du om mand og børn? :-)
  Har din sygdom altid påvirket dit singleliv?

  SvarSlet
 8. Hej anonym.
  Ville være rigtig rart, hvis du ville skrive, hvem du var, det betyder nemlig rigtig meget.
  Jo jeg drømmer da om mand og børn, men jeg har faktisk ikke været single hele mit sygdomsforløb, men du har ret i, at det kan være svært at have en kæreste, når man samtidig har sin sygdom at slåsse med.

  Jeg drømmer da om at få en kæreste på sigt, men prinsen skal jo lige dukke op.

  SvarSlet
 9. Skønne og dejlige billeder.. Du gør det så godt.. håber du kan fortsætte den positive retning!
  Knus

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.