tirsdag den 30. juli 2013

Sidste dag i SFOèn, snøft.

Det var godt nok en sørgmodig dag, at skulle sige farvel til de dejlige børn samt kollegaer i SFOèn, hvor jeg det sidste 1/2 år har tilbragt min tid. Det har været en utrolig lærerig, udfordrende og ikke mindst dejlig tid i Solsikkehuset, men jeg glæder mig nu også til at blive helt færdiguddannet, dog mangler jeg lige 5 måneder samt 4 store eksaminer, inden jeg står med mit bevis i hånden. Du kan derfor nok regne ud, at jeg får nok at se til de næste par måneder. Den første eksamen er min specialiseringsopgave, som jeg har skulle skrive på i forbindelse med min praktik. Jeg er allerede kommet rigtig langt med den, men der er heller ikke så lang tid før, at den skal afleveres. Jeg har valgt at skrive om børn med særlige behov, og se på hvordan de kan inkluderes i et normalt skoleregi. Det er jo et emne, som er ret relevant for tiden, især fordi regeringen jo efterhånden kræver at den almindelige folkeskole skal kunne rumme flere og flere børn, herunder tænker jeg selvfølgelig på de børn med særlige behov og vanskeligheder. På Læssøesgade skole, som er den skole som hører til den SFO, jeg har været i, er der rigtig mange børn med særlige behov, hvilket jeg tydeligt har kunnet mærke kræver ekstra ressourcer og bemanding. Det har for mig været særligt udfordrende, men i den grad også utrolig lærerigt, for det har i den grad givet mig en masse erfaring og balast til mit videre arbejde som en forhåbentlig god og stærk pædagog.

Men jeg havde som sagt den sidste dag i dag, og jeg havde derfor købt en masse lækre ting både til personalet og børnene i form af slik og chookolade, samt en lille box med små kort bestående af en masse step by step tegninger af bamser, hunde katte, fisk mm. Igennem det sidste ½ år har jeg nemlig observeret, at børnene har haft stor glæde ved at tegne og derfor tænkte jeg, at denne gave ville være oplagt til dem.

Jeg nåede heldigvis at tage på min sidste lille tur i går tirsdag med en lille gruppe af pigerne ud til Dyrehaven i Århus. Vejret så nemlig lående ud fra formiddagen, så derfor tænkte jeg, at det kunne være hyggeligt med en lille tur og heldig som vi var, så havde hjortene også lige fået små kid, som var så søde, at jeg ikke kunne nænne at tage et par billeder af dem.
Efter et par timer tog vi ned til vandet for at soppe lidt, det ville pigerne nemlig gerne, men ret hurtigt kom det største tordenbrag, så huhaj i en fart, fik vi vores sko på og trak i ly ved Varnapalæet indtil den værste regn var over.
Det var en super hyggelig tur, hvilket jeg også tror, at pigerne synes, de snakkede i hvertfald livligt om dyrene på vej hjem i bussen.


 Dette smukke vandfald kunne jeg simpelthen ikke stå for. Jeg nåede lige at tage et billede inden at regnen styrtede ned.

 De smukkeste roser ved Varnapalæet.

De fineste gaver fra de dejlige børn og kollegaer. Den smukkeste orkide, roser, tegninger, krus med eget navn, chokolade og det sødeste kort, så var der altså ikke et øje tørt.

 Slik og chokolade i massevis til personalet og børnene, som tak for en dejlig praktik.
                                  

I næste uge venter der en dejlig uge med Skanderborg Festival og samvær med en masse dejlige mennesker, så det glæder jeg mig meget til. 
Forsat god sommer 

3 kommentarer:

 1. Hvor lyder det som en sørgmodig og alligevel smuk dag. Jeg er sikker på, at de har været mindst lige så glade for dig, som du for dem :-)

  SvarSlet
 2. Du kan tro, at det var en sørgmodighed dag, men samtidig også utrolig bekræftigende for mig at mærke, at jeg faktisk har betydet noget for børnene og deres forældre.

  SvarSlet
 3. Sikke en fin afskedsgave, både den du gav og den du fik (: Det er altid lidt underligt, når man stopper i praktik og ryger tilbage på skolebænken. Ellers hyggelige billeder af dyreparken, besøgte den sidste år - det er et dejligt sted (:

  - Anne

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.