mandag den 27. maj 2013

Den kommende uges studie og lidt stof-shopping

Den kommende uge står for mit vedkommende på indkald på mit studie, hvilket jeg endnu engang ser rigtig meget frem til. Vores undervisere har lisesom sidste gang lavet et rigtig spændende program for os med en masse forhåbentlige interessante oplæg. I dag hørte vi bl.a. om forebyggelse af radikalisering og diskrimination ved to konsulenter ved Århus kommune. Oplægget handlede primært om hvad radikalisering er? Hvilket jo er et stort spørgsmål i sig selv. Jeg fandt dog ud af, at  
radikalisering er en proces, der fører til, at en person i stigende grad accepterer
anvendelse af voldelige eller andre ulovlige midler for at opnå bestemte politiske eller religiøse mål.

Radikaliseringsprocesser forløber forskelligt, og radikaliserede personer er vidt forskellige med hensyn til baggrund, personlighed og motivation. Men unge i sårbare situationer kan være i særlig risiko. Det er heldigvis kun i meget sjældne tilfælde, at der er tale om egentlig radikalisering. Der er som regel noget andet i spil, der viser sig som mistrivsel.
Det er derfor vigtigt, at vi som pædagoger handler tidligt på bekymrende signaler fra større børn og unge, som f.eks. personlig/social krise, ændret adfærd og omgangskreds, isolation, frustration, fjendebilleder, ekstreme handlinger, hvervning m.m.
 
Jeg må sige, at jeg var meget forbavset over, så dygtige formidler oplægsholderne var, bl.a. var de sindsyg gode til at få os studerende med på banen med faglige diskussioner, hvilket jeg netop elsker ved mit studie. De næste dage skal vi bl.a. høre om Vuggestedet, som er et dagbehandlingsstilbud til gravide og spædbørnsforældre i Aarhus Kommune. Her vil der også blive talt om Marte Meo metoden, som bruges meget i arbejdet med forældrene fx ved hjemmebesøg for børn. 

Onsdag skal vi høre om Dagsforanstaltningsområdet for børn. Via familierådgivningen bliver familier med børn mellem 0-18 år som viser mistrivsel, visiteret til dagsforanstaltningen som har to forskellige amerikanske, evidensbaserede programmer de arbejder med. 
PMTO (forældretræningsprogram) (Parent magagement training, Oregon) Her arbejdes med hele familien, og pædagogerne og rådgiverne kommer i hjemmene.

Fredag er den dag, jeg ser allermest frem til. Der skal vi nemlig høre om Børn og ungdomspsykiatrisk hospital i Risskov. Her skal vi bl.a. høre om selve psykiatrisk center, en kort beskrivelse af afdelingernes opgaver og målgrupper, en gennemgang af en henvisning af et barn, en undersøgelse og påbegyndt behandling, miljøterapi, hvad er det.? Og sidst men ikke mindst pædagogen i det tværprofessionelle arbejde.

Som I nok kan se, så får jeg forhåbentlig lært en masse i denne uge.
 
Da jeg havde tidligere fri end normalt på denne mandag, tog jeg da lige et smut ud i Stof og Stil. Det er efterhånden ved at være rigtig længe siden, at jeg har været derude, og ihhhhhh kunne altså købe mig fattig derude. Jeg fik dog købt lidt, og som I kan se via, ja undskyld billedkvaliteten, men de er taget fra min mobil, så er jeg dybt fascineret af neon lige for tiden. Jeg har dog ikke lagt nogle planer for, hvad jeg skal sy ud af det, så I må meget gerne komme med gode ideer:-)
 
 

 
Torsdag aften tager jeg med min veninde ud i Tivoli Friheden. Radio Go Fm laver nemlig hvert år en gratis koncert, hvor de har fået en masse kunstnere til at komme og spille. Bl.a. kan nævnes L.O.C Infernal. Noah, Barbara Moleko, Joey Moe, Brinck, Panamah, Clemens, Jon og Muri og Mario. Og ifølge vejrudsigten har de jo lovet dejligt sommervejr denne dag, så det kan jo ikke blive bedre.

 
Håber også i får en dejlig uge derude i blogland.
Husk min Give Away, som du kan deltage i her i sidebaren til venstre.

5 kommentarer:

 1. Sikke en spændende uge! Og lækkerier fra Stof & Stil;-) Jeg har selv købt det nederst til venstre på det øverste billede....indtil videre ligger det på hylden. God fornøjelse med koncerten.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 2. Det er også noget lækkert neon stof :-) Jeg har heller ikke kunne dy mig!

  SvarSlet
 3. He he, det stof er også at finde i min samling, og også uden en egentlig plan :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har også det koral-farvede.. Har syet tre indkøbsnet/taske med pompombånd på.. Der var lidt for langt for min veninde og jeg i lørdags ud til Stof&stil i Århus, så jeg har sendt manden af sted i dag efter nogle småting.. Så blir det heller ikke så dyrt :)

  SvarSlet
 5. Skøn blog!


  Huge hugs http://www.gittemary.com/
  https://www.facebook.com/ThePictureOfMary
  http://www.youtube.com/Gittemary

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.