onsdag den 12. december 2012

Hvad betyder julen for dig?

For mig betyder julen altid noget helt specielt. Det er en tid, hvor der er plads til at være nærvær med sine venner og familien, hyggelige stunder med fred og ro og bare ren afslapning i hinandens samvær.

Det er også en tid, hvor jeg tænker over, hvordan jeg har lyst til at forkæle andre, og jeg mindes de gode stunder med mistede familiemedlemmer. Dette år bliver især hårdt, fordi det er første år jeg ikke har min kære far her på jorden. Han gik desværre bort i en alt for ung alder her tilbage i januar, så jeg ved, at det ikke bliver let, men til gengæld vil jeg mindes tilbage på alle de dejlige stunder, vi har haft sammen.
Et andet familiemedlem som også har betydet meget for mig, og som desværre heller ikke er her længere, er min farmor. Jeg kommer sådan til at mindes hende, når jeg ser alle de fine juleengler der vises rundt omkring herinde i blogland og ude i butikkerne.

Jeg fik derfor lyst til at vise jer lidt af alle mine egne engle, som jeg efterhånden har fået lavet i løbet af årerne, og som I nok kan se, så er der lidt for enhver smag.

 
 Denne her er syet som en dukke, hvor jeg har lavet og dekoreret et hoved ud af en papkugle, som efterfølgende har fået en lille fin hårtot lavet ud af cernit. Ligeledes er hænder, fødder og ørerne lavet af cernit. Synes faktisk selv, at den er lidt skæg, og jeg må nok indrømme, at jeg bliver i godt humør, når jeg kigger på den.


De næste i flokken har jeg lavet ud af en papkegler, som er blevet malet med hvid og guldmaling. De har ligesom den første engel fået et dekoreret hoved ud af en papkugle. Hænderne samt vingerne har jeg formet ud af ståltråd, og ligeledes et glorien på deres hoveder lavet ud af guldståltråd, som der også er viklet perler på. Sidst men ikke har de i hænderne fået et hjerte, som jeg har klippet ud af noget blødt stålpapir, aner ikke lige hvad det hedder, men det er i hvertfald blødt, så man sagtens kan klippe i det.

De her to træengle har jeg malet og dekoreret med hvid- og guldmaling, som også har fået formet vinger og hår ud af ståltråd.

De næste 4 engle er jeg også ret glade for. De er først blevet syet ud af hørstof, som efterfølgende er blevet malet med tekstilmaling, så stoffet får en lidt hård og samtidig stivere overflade. De har efterfølgende fået dekoreret hoved samt fået syet vinger i hvidt satinstof. På kanten af kjolerne er der blevet syet med perler for ligesom at give det ekstra finish. Sidst men ikke mindst har jeg lavet en fod ud af cement støbt ned i en mælkekarton, som efterfølgende er blevet malet og dekoreret. Jeg har både lavet dem i sølv og guld, fordi jeg ikke kunne bestemme mig for, om de skulle være den ene eller anden farve, og derfor lavede jeg da lige hele 4 stk`s.
 
De næste i rækken er mine fine små træengle, som også er blevet malet og dekoreret med ståltråd, bånd, perler, fjer og fået påsat hår af noget dejlig blødt uldgarn.


Sidst men ikke mindst mine fine små porcelænsengle, som er blevet malet med perlemors- porcelænsmaling. Dette perlemorsmaling giver lige englene et ekstra nuttede, look som jeg især godt kan lide ved disse engle.

 
Så kommer det store spørgsmål, hvilke engle kan du bedst lide?
 
 
 
Husk det er ved at være sidste udkald, hvis du skal nå at være med i min julegiveaway.
Du kan deltage lige her


10 kommentarer:

 1. De er fine alle sammen, især de små med langt hår er jeg vild med:o)

  SvarSlet
 2. Hold da op en masse flotte engle.. Tror bedst jeg kan lide papkegle-englene :)

  SvarSlet
 3. Jeg elsker engle! Jeg er nok mest vild med de to sidste varianter :-)

  SvarSlet
 4. Sikke en fin samling af engle du har ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle og jeg bliver så glad hver gang jeg ser på dem, især den første;-)

   Slet
 5. Tusind tak:-=
  Pia, ja papkeglerne er jeg også ret glad for, især fordi der ikke kræves så mange forskellige materialer.

  SvarSlet
 6. se her
  http://mammamiasverden.blogspot.dk/2012/12/tillykke-til-mig-og-dig.html

  SvarSlet
 7. Har godt lige ser det og sent en mail, det var jo vildt dejligt. God weekend

  SvarSlet
 8. Engle engle engle. Kan bedst li' de sidste..
  Kh Anja

  SvarSlet
 9. Hej Helena :-) Ved ikke om du kan huske mig, men jeg har også skrevet min historie på "maden er ikke din fjende". Nu har jeg selv lavet en blog, og jeg håber du vil følge med :) www.emiliebengtsson.blogspot.dk
  Knus fra mig  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.