søndag den 15. november 2015

Smykke-armbåndsur du selv kan lave DIY


Jeg har længe gået og været forelsket i de fine læder-smykkeure, man efterhånden kan købe i mange smykkeforretninger, desværre  til en rimelig pebret pris, hvis du spørger mig.  Da jeg jo selv laver en del smykker, tænkte jeg derfor, at dette måtte man kunne gøre kunsten efter. især her op til jul med alle de julefrokoster samt et nytår i vente, ville det jo være oplagt med et smukt nyt smykkeur.

Jeg har valgt at lave en DIY til jer, så i derhjemme også kan gøre kunsten efter, måske til en julegave til en du holder særligt af. Jeg har i hvertfald allerede en i tankerne.

Alle materialerne på nær det ene af urene, som er taget fra et gammelt ur, er bestilt fra Smyks.dk


Du skal bruge:


1) Start med at måle det halve af dit håndled og mål herefter det dobbelte af længden af til den ene side af armbånduret. Således har du den korte side. Herefter skal du måle den anden side til uret, som skal være 1½ gange større, for at kunne nå en ekstra omgang rundt om dit håndled. Således skulle du gerne have en lang og em kort side.
2) Put nu skindet igennem de to øjer, som sidder fast på uret. Herefter skal du samle de to ender af skindet og putte skindet igennem krystal-snor- samleren, de er med til at holde skindet på plads.

Det skal nu gerne se således ud.
3) Nu skal du til den sjove del af processen, nemlig at finde ud af hvilke og hvor mange vedhæng, du vil have på dit smykkeur. På den korte side har jeg valgt kun at have et led, da netop denne side ikke er så stor, men det er selvfølgelig en smags sag, om man gerne vil have flere på.

4) Når du har sat det antal af vedhæng på, som du ønsker, skal du lime den ene ende af magnetlåsen fast med sekundlim. OBS hver opmærksom på, at lime i den rigtige ende, altså der hvor magneten ikke er magnetisk.

5) Gør det tilsvarende med den anden side af uret. Her har jeg valgt at sætte 4 vedhæng fast da denne side jo er længere. Herefter skal du lime den anden ende af magnetlåsen fast.

Nu skulle du gerne have et stk. smykkeur, som forhåbentlig er klar til at blive indfriet til de mange kommende fester eller måske som julegave.


En anden måde, hvor du kan lave et smykkeur på, er ved at tage et af dine gamle urværk og give dem et nyt look. Du gør næsten som ovenstående fremgangsmetode, dog skal du lige være opmærksom på, hvordan selve urskiven er i siderne. 

Som du kan se på billedet, har jeg ved dette ur valgt at lave en løkke rundt ved enderne af uret. Dette har jeg valgt at gøre fordi, uret ikke har de påsatte led, som var ved det første ur. 
Ellers er fremgangsmetoden nøjagtig den samme som ovenstående.

Håber du kan bruge min DIY og hvis du har spørgsmål, så spørg endelig løs.

Rigtig god fornøjelse.2 kommentarer:

  1. Hvor fantastisk - mange tak :)
    God idé at lave det selv - skøn julegaveidé <3
    kh. Pennie
    http://pennnylane.dk/

    SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.