mandag den 2. juni 2014

Yin-Yang øreringe

I forbindelse med min virksomhedspraktik for nogle uger siden ude hos Tina Dalbøge, skulle jeg bl.a. være med til at lave smykkeideer til hendes idebank. Mange af jer ved jo sikkert, at jeg elsker at arbejde med krympeplast og jeg tænkte derfor, at det ville være en oplagt mulighed for at lege lidt med dette materiale.
Jeg fik lavet en del i forskellige former og farver. Bl.a. nogle med køer i farvet krympeplast, som du kan se lige her og hvor jeg samtidig også har lavet en vejledning.
Som I kan se på nedenstående billeder, fik jeg også lavet en lille serie af Yin-Yang med forskellige motiver og jeg synes faktisk, at de er blevet rigtig søde.
 
Hvad synes du?
 
 
 
 

 
 
 
 
Vidste du iøvrigt at Yin-Yang-tegnet egentlig hedderTaijitegnet, på kinesisk Taiji Tu極圖, kaldes af mange i Vesten ofte fejlagtigt for Yin Yang tegnet. Det er uden tvivl det mest kendte symbol fra kinesisk filosofi. Yin og yang er en integreret del af begrebet Taiji (på dansk ofte kaldet Tai Chi) og er i Kina og resten af verden kendt som symbol for altings iboende dualitet. Udover at have en central betydning i Taoismen anvendes tegnet i smykker, illustrationer, kunst og design.
Yin og Yang er desuden uløseligt knyttet sammen med begrebet taiji 太極, cirklen, De otte trigrammer og De fem faser (ofte fejlagtigt kaldet De fem elementer). Disse begreber anvendes i både daoismen og senere neo-kongfuzianismen. Begge traditioner har, som en del af deres grundlag, en beretning om hvordan alle verdens ting skabes. Grundlæggende beskriver de det samme: nemlig transformationen fra intetheden til alle verdens ting. Forklaringerne kan både forstås som en ydre forklaring på universets og den jordiske verdens sammenhæng, men samtidig kan de også anvendes til at forklare den indre opståen og transformation af menneskets livsenergi.

Information fundet her
2 kommentarer:

  1. Især dem med blomsterne kan jeg godt lide :-)

    SvarSlet
  2. Jeg kan rigtig godt lide den med poterne :)

    SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.