onsdag den 23. oktober 2013

Den blå habitjakke

Så fik jeg langt om længe syet min blå habitjakke, som flere af jer måske allerede har set lidt glimt fra i arbejdsprocessen på IG. Det er egentlig over en måned siden, at jeg købte det flotte satinstof, men på grund af at jeg lige har haft en pædagogikeksamen, som lige skulle laves først, så har det været et projekt, som jeg har måtte gå til og fra. Desværre er jeg også en af dem, som ikke har mit helt eget kreaværelse, hvor man kan lade rod være rod og så gå til det dagen efter. I mit næste hjem er dette helt sikkert ønskesenariet.
Nå tilbage til jakken, som jeg faktisk er blevet rigtig pænt tilfreds med, men den krævede da også lige at have tungen lige i munden, fordi der bl.a. skulle sys paspolerede lommer og ikke nok med det, så er hele jakken foret med det fineste satinfor, som gør jakken endnu skønner, hvis jeg selv skal sige det.
Derudover har jeg syet en fin diamantblå knap, som jeg købte samtidig med stoffet. Indeni har jeg selvfølgelig påsyet mit eget Made by Helena mærke, hvilket lige giver det sidste lille touch.
Mønstret, som forøvrigt er fra Stof og Stil, er et af mine favoritmønster, når det gælder valget af habitjakker, da jeg synes, at både pasformen samt snittet falder rigtig pænt.
 
Jeg undskylder på forhånd de to blå farveskaler der er på billederne, men det er lidt svært at tage gode billeder i de her mørkere tider. I skal som udgangspunkt gå ud fra det første billede.
 
 Da jakken er opsyet i str. 34 kunne den lige præcis nå rundt om ginen, men også kun lige præcis, til gengæld sidder den perfekt på mig.
 
 
Har du lyst til at se nogle af de andre jakke, som jeg har syet så kig lige her
 


9 kommentarer:

 1. Wauw, hvor er du bare god! Det gad jeg godt at kunne :-)

  SvarSlet
 2. Den er så smukt syet - Virkelig flot arbejde, og jeg tror den klæder dig så godt!

  SvarSlet
 3. Mange tak Karen Elisabeth, og ja den blå farve glæder mig nu ganske fint, hvis jeg selv skal sige det ;-)

  SvarSlet
 4. Wauw Helena - hvor er den flot. Rigtig flot håndarbejde ser det ud til - du kan bare det shit ;)

  SvarSlet
 5. Tak Tina. Krævede også et par timer bag symaskinen ;-) men arbejdet værd.

  SvarSlet
 6. Krokodullen, det er bare at gå i krig med småprojekter til at starte med, så vil det med tiden sagtens kunne lade sig gøre at sy. Jeg hjælper i hvertfald gerne ;-)

  SvarSlet
 7. Jeg har faktisk fået min farmors gamle symaskine, og engang syede jeg meget. Har dog aldrig syet tøj, men kunne godt tænke mig at lave nogle fede nederdele med elastik i taljen engang :-)Dejligt, at du vil hjælpe :-)

  Jeg har forresten lige lagt en ny tegning på bloggen igår. Ja, jeg ved ikke, om det overhovedet har interesse - jeg ville bare lige fortælle det. Nu, når jeg selv tegner, er jeg i hvert fald vild med at se andres tegninger også :-))

  Knus <3

  SvarSlet
 8. Ej hvor fedt, så har du jo alle muligheder for at komme igang med at sy, så er det bare at komme igang, og jeg vil som sagt heller end gerne hjælpe dig.

  Ja så godt din tegning og den er bare vildt vildt flot, og samtidig så siger den en helt del om, hvordan du sommetider har det, har jeg ikke ret?

  SvarSlet
 9. Lige præcis - og tak igen! :-)

  Du har helt ret - jeg bruger meget det at tegne, som en måde at komme ud med nogle følelser også. Og en måde at beskrive dem på :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.