onsdag den 21. november 2012

Første udfordring med rund pude

Her den anden dag, fik jeg lyst til at udfordre mig selv lidt med en rund pude. Som mange af jer sikkert allerede har set, fra nogle af mine tidligere indlæg, så elsker jeg jo at sy puder, du kan bl.a. se nogle af dem lige her .
Men som sagt, så ville jeg prøve at udfordre mig selv lidt, da jeg aldrig har prøvet at sy en rund pude. Jeg havde længe gået og tænkt over, hvordan mønstret skulle laves, og da jeg gerne ville have, at den skulle matche til mine andre puder blev valget på dette mønster.

Puden måler 40 cm. i diameter og har sort tittebånd langs kanten samt sort knap i midten. 
Jeg startede med, at tegne en rund cirkel op på mønsterpapir med en diameter på 40 cm. Derefter blev der ellers målt ud til de enkelte trekanter, for til sidst yderligere at dele dem over på tværs, så selve puden dannede dette stjernemønster.
Derefter var det så igang med stof, saks, tråd, strygejern og symaskine, og resultatet arbejde sig stille og roligt fremad. Til sidst valgte jeg, at montere en knap med sort stof og sy den fast på midten, for ligesom at give den det sidste finish.
 
Jeg må ærlig indrømme, at den kostede mig et par gange med opsprætterne, og et par bandeord eller to, men efterfølgende er jeg faktisk blevet meget godt tilfreds med arbejdet, selvom den kostede mig lidt besvær. Nu står den og pynter i sofaen og jeg er faktisk blevet rigtig tilfreds med den, til trods for, at det var min første udfordring med en rund pude.
 
 Ud over arbejdet med denne pude, har de sidste par uger været rigtig travle på studiet. Vi er nemlig i mit linjefag, hvor jeg har udtryk, musik og drama været igang med at opføre et teaterstykke, som vi selv har skulle stable på benene helt fra bunden af, og her i dag har vi så skulle fremføre den først for et hold udvækslingshæmmede og senere vores resterende studiegrupper fra de andre linjefag. Jeg vil i dag kun røbe, at det gik rigtig godt, og mere vil jeg ikke sige, men skal nok love jer, at I får billeder at se senere på ugen.
Lige nu trænger jeg nemlig til at slappe på sofaen måske med lidt kreative sysler i hånden efter dagens veloverstået teaterforestilling.
 
Forsat god onsdag aften.

10 kommentarer:

 1. Den er mega flot - jeg har også forsøgt mig med dette mønster, men jeg knækkede ikke koden :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den gav som sagt også sved på panden, men et par gange med opsprætteren så lykkedes det at få pasformen til ar passe. Men mange tak ;-)

   Slet
 2. Hvor er det en super flot hjemmetegnet og hjemmesyet pude. Godt gået.....

  SvarSlet
 3. Hvor er den bare super flot, det nemlig ikke det nemmeste og sy med det mønster.

  Tillykke med den fine pude.

  Tak for din hilsen på min nye blog.

  Knus Susi

  SvarSlet
 4. Tusind tak Susi, og nej det var just ikke let, men med lidt toldmodighed lykkedes det;-)

  SvarSlet
 5. Superflot pude.
  Og to gange med opsprætteren var da ikke så galt, når resultatet blev så godt.
  K.h. Lis

  SvarSlet
 6. Fantastisk flot pude :-)
  Mangler lige din adresse ? Du kan sende den til gitteblinkilde@jubii.dk
  God dag :-)
  Knus Gitte

  SvarSlet
 7. Wow den er flot!! Totalt Place de Bleu! Gid man kunne sy. mvh kristina

  SvarSlet
 8. Tusind tak Kristina. Er også blevet okay tilfreds ;-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.