tirsdag den 23. februar 2016

Byd velkommen til Lille dukkelise og hendes tvillingebror Alfred
Selvom jeg egentlig har nået mit mål med projekt #nytårsforsætsy20 ting fra dit stoflager, så fik jeg alligevel brugt de sidste rester af det ovenstående blomstrede stykke stof, som jeg fik omdannet til lidt dukketøj. Det er efterhånden rigtig mange år siden, at jeg har syet så småt og selvom man skulle tro, at det var ganske simpelt, så kan I godt tro om igen. Det kræver at man har tungen lige i munden, især når man skal sy ærmerne fast, her er det altså begrænset, hvor småt symaskinen kan sy, så det trods alt også bliver pænt.
Synes dog alligevel, at jeg slap nogenlunde fra det.

Jeg fik skam også både syet to par bukser, en kjole og en skjorte fra mit restestof, hvilket resulterede i, at jeg selvfølgelig blev nødt til at sy nogle dukker, som kunne have tøjet på.

Jeg har taget udgangspunkt i nogle modeller, som jeg har set fra Tilda "Sy til børneværelset" mener jeg, at bogen hedder, men har dog lavet lidt ændringer ved dem.

Det der er karakteristisk ved netop Tildas dukker er, at hun ikke laver mund på hendes ansigter, dermed kan børnene selv bestemme hvilket humør dukkerne er i, hvilket jeg synes er et rigtig fint udgangspunkt.
Håret valgte jeg, at male på med sort stofmaling, det krævede en rolig hånd samt dyb koncentration. Langs hårets kant broderede jeg med sort broderitråd, så kanten kom til at fremstå "hår-agtig"
Dukkerne måler begge ca 35 cm og er allerede blevet dybt Lise og Alfred.

Hvad med dig, har du nået dit mål for nytårsforsætsy20?3 kommentarer:

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.