lørdag den 4. oktober 2014

Lyserød lørdag, støt brysterne

 
"Kvinden uden ansigt og bryster" tegnet i forbindelse med Støt brysterne
 
En lille collage med lidt af de lyserøde ting, som jeg har lavet igennem årerne.
 
I dag lørdag d. 4/10 er en særlig dag, da vi i hele landet har valgt at sætte et særlig fokus på brystkræft. Støt brysterne og Kræftens bekæmpelse vil nu for 7. år i træk skabe opmærksomhed og samle penge ind til brystkræft.
 
Lidt info om brystkræft:
Brystkraft rammer oftest kvinder over 50 år. Hvert år dør omkring 1.200 kvinder af brystkræft. Flere end 56.300 kvinder lever med sygdommen (2011-tal).
Chancen for at overleve brystkræft i Danmark er steget gennem de seneste 30 år og ifølge de seneste offentliggjorte tal er flere end 8 ud af 10 kvinder i live fem år efter, at de har fået konstateret sygdommen. 
 
Desværre ser vi, at der gennem de seneste år at antallet af brystkræfttilfælde er steget med flere hundrede om året. Det betyder, at der i 2011 var 4.821 danske kvinder, som fik konstateret sygdommen. Stigningen gennem de sidste par år skyldes det landsdækkende tilbud om mammografiscreening.
Man har med screeningerne fundet de fleste af de knuder, der findes i befolkningen i den aldersgruppe, som man screener (50 – 69-årige). Både dem, der ville være blevet opdaget uden screening og også dem, der ellers først ville være blevet opdaget nogle år senere.
Kræftens Bekæmpelse forventer, at tallet inden for de kommende år dykker tilbage til omkring det gamle niveau fra før 2008; omkring 4.200 tilfælde af brystkræft årligt.

Hvordan kan du støtte?
Fra mandag 15. september kan du købe årets Støt Brysterne armbånd i ovenstående butikker
 
Du kan også støtte brystkræftsagen ved at købe nogle af de mange lækre produkter, som Kræftens bekæmpelses samarbejdspartnere har produceret og sælger til fordel for brystkræftsagen.
Du kan læse og se mere lige her.

Jeg har selv oplevet at have kræft tæt inde på livet, da min familie og jeg desværre har været så uheldige at miste et meget nært familiemedlem for en del år siden. Det var en kæmpe sorg, som vi nok aldrig helt kommer over, men vi lærer at leve med det ligesom mange af I andre, som desværre også har eller er underlagt af denne grusomme sygdom.

Har du støttet og givet et lille bidrag i dag?
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.