mandag den 24. juni 2013

Kreative ideer med filt til børn - filthalskæde i regnbuens farver.

Som mange af jer sikkert allerede har læst, så er jeg jo lige i øjeblikket i min sidste praktik i en Sfo, hvilket jeg er super glad for. Jeg har haft stor glæde ved, at bruge rigtig mange timer inde i Sfoens store kreative atelje, hvor der er et hav af hobbymaterialer som perler, filt, tuscher, farveblyanter, oliekridt, krympeplast, hamaperler, læder, ting til smykkefremstilling, karton ja jeg kunne blive ved.
Jeg har som sagt brugt mange timer derinde, hvilket jeg tror, børnene har nyt rigtig stor glæde ved. Det kunne jeg bl.a. mærke ved, da jeg her anden dag, havde en sød lille dialog med en af børnene.
 
Barn:"Hvornår er det nu du har sidste dag?"
Undertegnede: "Jamen det har jeg om mindre end 4 uger, så hvis ikke du  kommer i sommerferien, så bliver vi jo nød til at sige farvel til hinanden på fredag, hvor du jo går på sommerferie."
Barn: Hvem skal så hjælpe os med at lave kreative ting og komme med nye ideer?"
Undertegende: "Der   kommer helt sikkert en ny studerende, og det kan jo være, at han/hun er ligeså kreativ og måske endag endnu bedre."
Barn: "Nej, det ved jeg der ikke gør. Der er ingen der kan være lige så kreativ og komme med så mange kreative ideer som dig."
 
Åhh hvor varmede det i mit lille hjerte, at høre dette. Det kan godt være, at børnene ikke har gået og sagt åbentlyst, at de har nyt af, at jeg har lavet så mange kreative ting med dem. 
Denne lille dialog med dette barn, gjorde mig nu alligevel ekstra varm i hjertet, for så har mine kreative ideer måske alligevel betydet noget for mange af børnene.  Selv drengene har faktisk siddet meget inde i ateljeet, og de har også været super gode til selv, at komme med forslag til at videreudvikle de ideer, som jeg er kommet med.
 
For et par uger siden så jeg denne fine ide over hos Binemor, og jeg tænkte straks, at det måske kunne være en ide at lave med børnene. Vi var nemlig også så heldige, at have en masse filt i alle regnbuens farver, som de faste personale ikke rigtig kunne finde ideer til at få brugt.
Da jeg så så denne fine ide hos Binemor, gik jeg straks i krig med at klippe strimler i alle regnbuens farver for derefter at rulle dem sammen to og to. Til at starte med,  kiggede børnene blot på, hvad jeg lavede, men ret hurtigt blev de nysgerrige og spurgte ind til, hvad jeg nu havde kastet mig ud i. Jeg var lidt i tvivl om, hvor svært det ville være for børnene, det skal lige siges, at det er 0. og 1. klasserne,  som jeg er sammen med, og de er derfor ikke så gamle.
Da jeg havde fået trukket de første filtruller på tråden, var der fluks et par børn som spurgte, om de ikke også måtte lave et. Jeg svarede selvfølgelig, at det måtte de meget gerne og efterfølgende instruerede jeg dem i, hvordan de skulle gøre. Til min store overraskelse, var det noget som børnene sagtens kunne være med på, og jeg kan godt love jer for, at de efterfølgende dage, blev der produceret armbånd og halskæder til den helt store guldmedalje.
 
 Jeg vil derfor blot sige tusind tak til Binemor for inspirationen, den har børnene og jeg haft meget stor glæde af.

Det skal lige siges, at denne halskæde har jeg lavet. Jeg nåede desværre ikke at få taget billeder af børnenes kreationer, men jeg kan godt love jer for, at de var charmerende.

 
 Som afslutning har jeg syet en sølvlås på i den ene ende samt sølvring i den anden ende, så man sagtens kan tage den af og på uden besvær.

Rigtig god uge til jer alle.

2 kommentarer:

  1. Sikke en god idé. Jeg kan godt forstå "dine" børn kommer til at savne dig.

    SvarSlet
  2. Ej, det må simpelthen også være fantastisk med så mange spændende idéer :-)

    SvarSlet

Jeg bliver altid super glad, når du gider at ligge en kommentar på mine indlæg.