lørdag den 5. maj 2012

Urnenedsættelse af far

Langt om længe fik vi endelig sendt far ordentlig afsted i går på Stor Bededag. Også denne dag, jeg for præcis 10 år siden blev konfirmeret i Veng kirke, en lille by i nærheden af Skanderborg, og efterfølgende holdte en dejlig fest ved Hotel Himmelbjerget med hele min familie.
Nu tænker du sikkert, at det da har taget sin tid, da far jo blev begravet helt tilbage i januar,og ja det må du nok sige, men der var en masse ting, som skulle falde på plads med bl.a. valg af sten, skriften på stenen, hvad der præcist skulle stå på stenen, finde tidspunkt hvor hele familien igen kunne samles, dette er ikke just let, da vi jo med min fars 5 søskende samt koner/mænd + mine søskende lige skal finde en ledig dag i kalenderen. Men langt om længe lykkedes det.
Maria, mine søskendes mor, havde fået den ide, at få stenhuggeren til at lave et lille fuglebad på toppen af stenen. Far elskede jo vand og naturen, så dette var da en super god ide, som alle var med på. Stenhuggeren havde dog ikke fået denne opgave før, men han sagde, at det sagtens kunne lade sig gøre, så det var jo bare alletiders. Selve stenen blev en meget stor granitsten, som tager sig godt ud på gravstedet. Man er i hvertfald slet ikke i tvivl om, hvor far ligger, for den rammer lige ens blikfang, når man går ned af stien til fars gravsted. Men som jeg også sagde til familien, så var far jo en stor mand, der elskede at være i front og optræde, så det gjorde nok ik så meget, at han kom til at være lidt i centrum i denne række. Desuden har vi valgt at lave teksten meget enkelt med fars navn, dåbsdag, dødsdag, og nederst i bunden står der "Elsket og savnet". Øverst har vi fået tegnet en lille fisk, far var jo også så glad for at fiske, så dette lille billede syntes vi, passede godt til ham.
Efter nedsættelsen havde mor og Tage inviteret os ud til dejlig frokost ude i deres dejlige hus i Gammel Brabrand. Der blev igen igen sunget sange til minde om far, og min mor holdte sådan en fin tale for hele familien, så det var alt i alt en rigtig dejlig dag, trods at jeg dog måtte trille en lille tåre i ny og næ.


Vi går jo rigtig sommeren i møde, og det kan jeg også mærke på mig selv. Jeg ser lyst på fremtiden, ikke mindst fordi blomsterne springer ud, og så har jeg jo en super dejlig familie, som jeg virkelig værdsætter og sætter stor pris på.

Tak kære familie, elsker jer.